noorwegen
Dinsdag 28 juni
Om even na 08.00 ben ik al bij het VVV even de update verzenden.Om 10.00 gaan we verder en wijken iets van de route af ,gaan via weg nr 50 naar Ferry Dragsvik---Hella waar we om 10.15 en 20 min varen 10 euro om door te rijden naar Sogndal en Solvorn. Parkeren hier om 14.30 en nemen de Ferry Solvorn----Ornes retourtje 15,60 euro en te voet naar boven lopen om een Stafkerkje te bekijken dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.Kerkje van hout gebouwd in de Viking tijd krijgen uitleg over het wel en wee van de kerk die nog in gebruik is eenvoudige begraafplaats om de kerk. Entree 15,00 euro kerkje stamt uit 1129.Vanaf de Ferry 20 minuten omhoog lopen en gieten van de regen ,maar poncho,s bieden uitkomst. Ferry gaat elk uur ,naar beneden lopen in 10 minuten dus mooi op tijd terug voor de Ferry .
Via weg nr 5 rijden we naar Olden aan weg nr 60. Soms mooie vergezichten en dan weer spoelen van de regen. Maar onderweg even afslaan naar de onderkant van de Jostedals Gletscher ,droog en prachtig gezicht vanaf het meertje naar de staalblauwe gletscher.
Rijden ruim een uur langs de Nordfjord waar we twee hele grote cruise schepen zien varen. En dan weer even een enorme bui water uit de hemel frist lekker op.
Om 1930 aan de fjord mooie plaats gevonden zoals wij denken dat camperen is ,aan het water helemaal vrij.We rijden even verderop omdat er een scholekster met twee kuikens direct voor de camper zit en haar de nodige rust gunnen.
Vandaag 215 km gereden getankt 50 liter 86,00 euro
*************************************************************************************************
Jullie beleven wel wat zeg, jammer dat het zo regent daar maar goed dat zal de lol wel niet minder maken toch. Geniet er van en ik geniet mee lieve groeten anja
Helaas dus regen!!! Dan heb je gisteren in het kleine Holland ook wat gemist. Noodweer op diverse plaatsen.
Riool wat overloopt in diverse gemeenten, bomen om, veel schade. Maaar hopen dat het weer voor jullie nog omslaat, en een beetje zon erbij
Verplaatsten voor een ekster... Het moet toch niet gekker worden! haha
Liefs
Suus