denemarken--duitsland--nederland
Gisteravond bij het rondlopen kwam er rond 23.00 een rondvaartboot vol met mensen de sluis in en werd nog geschut,dat duurde 45 minuten en voor de meeste mensen aanboord niet echt een belevenis ,want zij waren aan het feesten. Ook zwommen er nog mensen in het meer,volgens de dames is het water 20 graden boven water 14 graden .
Vandaag bij het wakker worden regent het lekker en draaien ons nog even om. Maar de regen gaat over in motregen en na het ontbijt toch even naar deze sluis gelopen. Het is niet druk omdat ik me best kan voorstellen dat je daar geen zin in hebt als het regent, een uur in de regen van sluis naar sluis. Dus snel uitgekeken en na de koffie verder via Eksjo en Vetlanda in Vaxjo boodschappen gedaan en na de lunch rijden we door een afwissellend landschap met veel landbouw en dan weer kleine en grote meren naar Karlshamn .
Rond 1930 hebben we een mooie plek aan de haven op de camperplaats ,waar het met 6 campers niet druk is.
Lopen nog door het oude centrum en langs oude houten huizen aan de haven.
We hebben sinds Hirtshals –Denemarken weer TV ontvangst en zien dat het weer niet veel goeds in petto heeft voor de Nederlands vakantieganger en wij morgen weer de regen tegemoet gaan.
Eindelijk wordt het s,avonds ook weer donker en gaat rond 22.30 het licht weer aan in de camper.
Vandaag 310 km gereden en 28 liter getankt 44,00 euro
Zondag 17 juli
Vandaag rijden we langs Oostzee kust via weg nr 9 mooie weg langs de kust van de Oostzee aan de eene kant de prachtige akkers met koren en aardappelvelden en dan weer fruit bomen en mooie boerderijen. We rijden door leuke dorpjes die doen denken aan Denemarken.In Ahus aan de haven hebben we de lunch genoten dan verder naar Trelleborg ,waar ik als 17 jarige zovaak ben geweest maar herken niets meer van deze plaats. Er komen nu zoveel Ferry schepen aan die bijna in het dorp aanmeren een mooi gezicht.
Bij Malmo om 16.00 rijden we de Oresundbrug op. Jammer dat er geen parkeerplaats is met info om te laten zien hoe dit meesterbouwwerk tot stand is gekomen,maar we hebben er over gelezen. In het jaar 2000 gaat deze 8 km lange brug –tunnel combinatie open. We nemen foto,s en maken een videoclip bij het passeren van de brug.Een byzonder detail is dat onder de verkeersbrug het spoor loopt . tol 35,00 euro
Om 16.30 passeren we Zweeds –Deens grens waar verder niets van te zien is. Het geheel is wat onoverzichtelijk en is even goed opletten dat we wel de goede weg nemen,want je zit maar zo in Kopenhagen.
We rijden door tot Korsor tot de betaalde camperplaats 15,00 euro. Maar met een geweldig mooi uitzicht op de brug over de Grote Belt.
We lopen s,avonds nog even rond in dit liefelijke plaatsje met een mooi centrum op loop afstand van de camperplaats die ligt bij de jachthaven met zeer verzorgt sanitair.
Vandaag 380 km gereden en 21 liter getankt 32,00 euro
Maandag 18 juli
Prachtig gestaan aan de Grote Belt met zo,n mooi uitzicht op deze geweldige Brug met een lengte van totaal 17 km een breedte voor de doorvaart voor grote schepen 1,6 km en een doorvaart hoogte van 21 meter is niet te vinden in de folder. Maar zoals ook bij het vorige hoogstandje van bouwkunst is ook hier de informatie uiterst gering en geen info punt voor de aanvang van de brug. Voor we op pad gaan lopen we even door dit dorpje wat echt gezellig aandoet met kleine straatjes en leuke winkeltje en heel veel beelden in de stad. Tol 26 euro.voor de brug.
Er staat een stevige wind ,6 tot 7,dwars op de brug met veel waarschuwingen dus is het met 50 km per uur wel gedaan .Eigenlijk willen nog een Ferry nemen ,maar dat laten we maar achterwege vanwege de stevige wind.
Dus dan maar via de enige snelweg E 45 ,richting Kolding we passeren de kleine Belt met een brug maar dat maakt nu geen indruk meer na zoveel mooie bruggen .en daarna blijven we op de snelweg tot Rendsburg we passeren om 13.45 de Deens—Duitse grens. We rijden door tot aan het Kieler Kanaal en staan er vanaf 15.00 tot we zoveel schepen hebben gezien tot we er genoeg van hebben .
Het Kieler kanaal door mij zo vaak vanaf het watergezien en vertel er dan ook alles over hoe dat werkt met schepen die voorrang hebben en andere schepen die even moeten afmeren om te wachten op deze voorrangs schepen.Een geweldige belevenis.
Rond 18.00 gaan we verder naar de Elbe maar dit keer naar het mooie plaatsje Lauenburg.
Waar we rond 20.00 aankomen,willen wel op de camperplaats staan ,maar die is vol dus terug naar de kade in het oude dorp
Een mooi plaatsje ,de oude stad aan de rivier, met heel veel oude gebouwen kan zo in een boek van Anton Pieck .
Vandaag 430 km gereden getankt 67 liter 95 ,00 euro
Dinsdag 19 juli
Eerst maar eens rond gelopen in dit Anton Pieck plaatsje aan de Elbe ,Lauenburg,erg veel oude huisjes en gebouwen ,de meest door kunstenaars in gebruik maar vanmorge zijn deze artiesten nog moe van het weekend want nergens een winkel open.
We besluiten via fam in Endeholz te rijden an de zuidkant van de Luneburger heide ,waar we om15.00 aankomen en een mooi plek vinden onder de appelboom.
Vandaag 128 km gereden
Woensdag 20 juli
Om 15.30 gaan we uit Endeholz weg en rijden nog en stukje mooie weg B 214 door Duitsland. In Holdorf stoppen we en proberen bij Mac en Raststatte wifi voor update reisverslag maar dat is er hier in de snelle moderne wereld niet bij, daarvoor moet je dus echt terug naar het rustiger Scandinavie. Ach ja zo heeft elke streek wel iets.Dus reisverslag moet even wachten tot Zelhem.
Vandaag 160 km gereden
Donderdag 21 juli
We doen kalm aan vanmorgen en rijden rond 1030 weer verder via de B 214 naar Almelo voor nog even een fam bezoek,ligt op inze route dus mooi mee genomen.
Doen onderweg nog wat boodschappen en langs deze mooie route zijn prachtige oude vakwerkboerderijen te zien en we hebben er mooi weer bij .
Om 13.15 passeren we de Duits---Nederlandse grens en zijn om 15.00 in Almelo zullen daar in de avond weer verder rijden en bij ons vertrekpunt vanuit Nederland terug keren
Vandaag 175 km gereden
***********************************************************************
Wat een prachtige verhalen !! Met de grote atlas erbij en af en toe google maps, een hele goede indruk gekregen van het machtige landschap. Nu nog zo'n 1600 km te gaan tot huis.
Groetjes, Noor
Oef, ??!! jullie zijn nu al Nederland binnengereden!!
dat gaat snel mijn neus voorbij. Maar ik denk dat jullie veel ervaringen hebben opgedaan, en natuuurlijk veel andere dingen ontdekt. Helaas de regen was hier ook
al dagen een spelbreker. Dus nu wordt het voor jullie alle dieselliters en afrekeningen naatelkaar te leggen en kijken wat de onkosten geweest zijn. Mooi, mooi, mooi, Super voor jullie. En nu een boek schrijven.
Hoi elly en theo, zo dat was een heel verhaal. Misschien kunnen we elkaar nog spreken het weekend ben ik vrij misschien bel ik nog ff
liefs anja
Welkom thuis, en alle opgedane herinneringen de reveu laten passeren.
Groetjes van de reisvolgers uit De Meern.
En,...???!!! zijn jullie je zeebenen alweer kwijt???
of loopt het nog wat wankel!!
groetjes vanuit DE Meern.